המתכון שלי לאורז

מדידה והשרייה
כאשר יש לי זמן אני מודדת כוס אורז* בשמתי מלא אורגני, שמה בקערה, מוזגת עליו מים להשרייה, והולכת לי לעבודות 🙂

סינון וניקוז
כעבור כמה שעות, אני מעבירה את האורז המושרה למסננת, שוטפת, משאירה לניקוז, והולכת לי לעבודות :)(אם אין לי זמן, אני מקצרת את שלבי ההשרייה והניקוז לפי כמות הזמן העומדת לרשותי).

בסיר על האש: שלב הקלייה והניעור
כעבור כמה זמן אני חוזרת למטבח, שולפת סיר מתאים, שופתת על להבה גבוהה, מנערת יפה את המסננת מעל לכיור, ומערה את תוכנה לתוך הסיר 🙂
בתוך הסיר, אני מנערת כל כמה שניות את הסיר ומערבבת בתוכו את האורז.

זה פטנט שלמדתי מדינה דיאמנט: לקלות את האורז כדקה-דקותיים בסיר ריק ויבש, עד שמתפשט ריח אגוזי אופייני. האורז "נפתח" כך והופך להיות טעים במיוחד לאחר הבישול.

להוסיף מים
כך אני מערבבת ומנערת את הסיר, עד שהאורז רוחש והריח ברור ואני יודעת שהגיע הזמן להוסיף מים. אני מוסיפה כפול ממידת האורז (שתי כוסות מים על כוס האורז), אף על פי שהאורז היה שרוי במים. מכסה את הסיר.

בישול
ברתיחה, מוסיפה כפית מלח ומנמיכה את הלהבה למינימום. שמה על 25 דקות. מכבה, משאירה מכוסה 10 דקות. מוכן.

כמובן, במספר דקות הבישול חשוב לערוך ניסויים:
בכיריים אחרים, בסיר אחר, באורז אחר, יידרש זמן בישול אחר. כשרואים "ארובות" באורז וברור שהמים התאדו, זה הזמן לכבות את האש ולהשאיר מכוסה לעשר דקות נוספות לספוג את האדים.

בתיאבון!

מבשמת אבן-זהר

* מדוע כוס אורז?
בשבילי זו כמות טובה, שמצד אחד מספיקה לי לכמה ארוחות ומצד שני לא מגיעה להתקלקל. יש להתאים לפי הצרכים שלך, הכמויות שלך, ומספר האוכלים אצלך.
מדוע בשמתי?
צ"ל בסמתי, אבל סתם מצא חן בעיני הקשר לשם שלי 🙂  וזה במקרה האורז האהוב עלי.
כאשר משתמשים באורז אחר, יש לערוך התאמות במתכון.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s