העיקרון שאנחנו מכירים בשם "להכין את התיק למחר" וחלק מאיתנו גדלו עליו בהיותם תלמידים בבית הספר, כולל בעצם לא רק את תיק בית הספר.
העיקרון אומר:
הכנה טובה של הבוקר, מתחילה במחשבה מראש בערב שלפניו.
פעילות זו מורכבת מבדיקה ביומן, לראות מה צפוי לנו מחר.
לפי מה שצפוי לנו מחר – יום עבודה רגיל, הבאת ילדים לגן/בית ספר, מפגש חינוך ביתי הכולל ארוחת צהריים, טיול, ביקור משפחתי או כל דבר אחר – נכין את כל הדברים שיאפשרו לנו בוקר שליו וחופשי מלחץ ומתח:
– התיק שלנו ו/או של בני משפחה אחרים
– הבגדים שנלבש מחר
– דברים נוספים שצריכים לצאת איתנו מהבית, כגון חפצים להחזיר למישהו, ניירות לתיבת המיחזור שנמצאת בדרך למכונית, סלי קניות רב פעמיים. הטריק שלי הוא, שאני חוסמת בהם את הדלת, כי כבר קרה שהכנתי אותם מראש אבל יצאתי בלעדיהם….
כשאני מכינה את הבגדים, אני מניחה אותם פרושים או מקופלים (לפי הבגד) במקום נוח לגישה בבוקר; אני מכינה על הרצפה את הנעליים, ומעל לערימה, במקום גלוי – אביזר כגון שרשרת או צעיף, במקרה שהם חלק מהביגוד שלי מחר.
כשמדובר בילדים קטנים, אחד הטריקים הוא להלביש אותם לשינה בבגדים שילבשו מחר בבוקר. ממילא ברוב המקרים, ההבדל בין "פיג'מה" לבין "בגד" הוא רק בציורים, אז למה להלביש בפיג'מה שצריך להחליף בבוקר?
זה חוסך הרבה תיסכולים ומצוקות בבוקר, בגיל שבו רק ילדים מאוד מעטים מזיעים במידה כזאת בלילה שהם זקוקים להחלפת בגדים. אפשר גם להלביש רק חלק מהבגדים בלילה ואת השאר להוסיף או להחליף בבוקר. נפלא במיוחד בבוקר חורף קר, שבו אפשר להגיע עד דמעות מסיוט ההתפשטות מהבגדים החמים…
במשפחה עם ילדים קטנים, עדיף "להכין את התיק למחר" בשעה מוקדמת, כאשר עדיין יש לנו קצת ריכוז וכוחות. אפילו בארבע אחרי הצהריים. כך למעשה אנחנו מתחילים את שיגרת הערב שלנו, הכוללת גם את סידור הצעצועים והסלון, הכנת ארוחת הערב ואכילתה, מקלחות והשכבה – בהכנות למחר, ומסמנים V ש"סגרנו את הפינה הזאת".
אבל הבחירה בידיכם: רבים מעדיפים להכין את התיק למחר בסיום שיגרת הערב.
בהצלחה לנו!