מיצוי סרפדים – קצת עזרה מהסרפד לשינה, למרץ ולהרגשה טובה

הסרפדים עדיין סביבנו, וכדאי לנצל אותם כל עוד אפשר.

בהשראתה של סוזן ווייד, מומחית ברפואת צמחים, שחיברה ספרים רבים הגדושים בחוכמת הצמחים ובחוכמת נשים ממקורות מדעיים ועממיים, התחלתי ללקט סרפדים ולהכין מיצוי infusion לעצמי כל יומיים. אני מרגישה שזה שיפר לי את איכות השינה בלילות ואת המרץ בימים, לדעתי – הודות לספיגת הויטמינים והמינרלים ♣

בסדנאות שלי לסדר ואירגון בבית ובחיים אני נותנת כלים לשפר את התיפקוד שלנו מול העומס והבלגן בחיינו. אבל אני גם מזכירה, לא רק בסדנה אלא גם ברשימת הדיוור שלי למשתתפי הסדנאות, שבמקרים לא מעטים אנחנו מושפעים בראש ובראשונה מגורמיים פיזיים, גופניים, בריאותיים.

נכון שהרגלים טובים, סדר יום ותוכנית שעובדים בשבילנו, סדר עדיפויות נכון לחיים וכן הלאה, משפרים מאוד את אירגון החיים, אבל אם הבעיה היא מחסור בויטמינים, או בעיה בהורמונים, יכול להיות שנצטרך עזרה תזונתית ואחרת כדי להתאושש.

מה נותנים לי הסרפדים?

1. תירוץ לצאת החוצה אל הפורח והירוק והאוויר הצח גם בימים שלא הייתי יוצאת מהבית בכלל.
2. התעסקות עם צמחים, שהיא תמיד מבריאה (אם אני כבר מלקטת, אז אני גם חוזרת מדי פעם עם עלי חוביזה טריים, רעננים וירוקים ללביבות הירק שלי).
3. מיצוי שלמעשה דואג שאקבל מספיק נוזלים (גם אתם לפעמים שוכחים לשתות?).
4. שפע ויטמינים ומינרלים שמשפרים את בריאותי לטווח הקצר והארוך כאחד.

והכל בחינם!

אני מקפידה לגזום (לי יש מזמרה קטנה, אבל אפשר גם במספריים) ולא לקטוף, כי כשניסיתי לקטוף התברר לי שהסרפד נוטה להיעקר עם השורש, וחבל לי. אני מעדיפה שהשורשים יישארו באדמה.

הנה המצגת שהכנתי, מקווה שתיהנו – ואשמח לקבל תגובות ♥

מיצוי סרפדים

באהבה,

מבשמת אבן-זהר

12 תגובות על מיצוי סרפדים – קצת עזרה מהסרפד לשינה, למרץ ולהרגשה טובה

  1. רחל הגיב:

    מקסים, תודה רבה!

    • אילן הגיב:

      בשמת, תודה רבה, בהחלט עשית לי חשק לצאת ולחפש סרפדים,
      המצגת מקסימה, הנאה גדולה ולמידה עבורי לעקוב אחר הבלוג שלך.
      שוב תודות!

  2. basmatez הגיב:

    שמחה שאהבתם – במיוחד שחזר אלינו לפתע החורף, ושוב יצוצו סרפדים חדשים ורעננים (-:

  3. שרית הגיב:

    בשמת אני ממש סקרנית לגבי סרפדים ואני די סבורה שלפי התמונות, הצמחים שגדלים פרא מסביב לבניין בו אני גרה בגבעתיים הם סרפדים. אני חוששת מפניהם משום שאין לי מושג אם פוזרו עליהם חומרים להדברת מזיקים (כדי להרחיקם מהבניין) או אם השכנים שלי שופכים על הקרקע מים עכורים או שאולי חתולים משתינים עליהם. בקיצור אני רוצה לנסות את הקסם אבל לא בטוחה לגבי הנסתר מן העין. אשמח גם לשלוח לך תמונה לאישור זיהוי. מה דעתך על האמור? איך אפתור את הסוגיה?
    תודה!

    • basmatez הגיב:

      שלום שרית, סליחה על האיחור בתגובתי. אנסה להתייחס לכל השאלות שהעלית, גם אם זה יהיה רלבנטי כבר לחורף הבא. ראשית, לגבי רעל עכברים ורעלים אחרים, כנראה כדאי לשאול את ועד הבית, וגם לעקוב אחרי ההודעות בבניין. כשהעירייה מפזרת רעל עכברים היא חייבת לפי חוק להדביק מודעות אזהרה בכניסה לבניין, ועושים את זה סמוך לקו הבניין, לא סתם ככה ברחבי הגינה. כשעושים הדברה נגד ג'וקים, נהוג לשפוך את הכימיקלים ישירות לתוך פתחי הביוב ולא לפזר אותם על הקרקע ברחבי הגינה. במקרים האלה סביר שככל שהסרפדים רחוקים יותר מקו הבניין וקרובים יותר לגדר הבית, כך הם בטוחים יותר. לגבי מים עכורים, שוב, סביר שגם אם זה קורה, זה לא בכל רחבי הגינה אבל כדי לדעת אם זה גורם לזיהום משמעותי בסרפדים יש לבדוק את היקף התופעה וגם מה בעצם יש במים ה"עכורים". לגבי זיהום מבעלי חיים – לא משמעותי, ושטיפת הסרפדים במים פותרת את הבעיה (אני משרה בקערת מים, מחליפה מים פעם אחת וכן שוטפת אותם בהוצאה מן הקערה אל הסיר או אל הצנצנת למיצוי).
      לגבי זיהוי ודאי של הסרפד: אני ממליצה על שתי דרכים. האחת, לחפש באינטרנט "תמונות סרפד" או מלות חיפוש דומות. יש אוצר בלום של תמונות בוטניות ברשת ואפשר להיעזר בהן. תחפשי גם "כף האווז" כדי להבחין בין הסרפד לבין הצמח הזה, שעלול לפעמים להיראות קצת דומה לו (אבל רק הסרפד צורב… בכף האווז אין בעיה לגעת בידיים חשופות). הדרך השניה היא לשאול שכנים (-: במיוחד אם הם מבוגרים (-:
      בהצלחה!

  4. נעם הגיב:

    שלום,
    תודה על המידע הטוב. סבתא שלי גרה באיזור רמת אביב, ורציתי לדעת היכן ניתן לקטוף סרפדים.. ? האם כעת, באוקטובר זה זמן מתאים?

  5. דנה הגיב:

    היי,
    הכנתי מיצוי מ 70 גרם סרפדים וליטר מים רותחים עכשיו כמה מותר/רצוי לשתות ביום כי הבנתי שלא כדאי כל יום והאם לשמור במקרר עד 48 שעות או שאפשר יותר?

    • basmatez הגיב:

      הי דנה,
      אם מדובר ב-70 גרם סרפדים טריים אז את יכולה לשתות את זה במשך עד 48 שעות ואז לעשות הפסקה. כדאי לשמור במקרר אחרי שמתקרר.
      אם מדובר ב-70 גרם עלי סרפד מיובשים, אז הכנת מיצוי חזק מאוד (הריכוז המומלץ הוא 30 גרם עלים מיובשים על ליטר מים רותחים ואת הכנת 70 על אותה כמות מים). חד פעמי, לא יקרה כלום…
      לא כדאי להוסיף מים לדילול, כי אז תקבלי כמות הרבה יותר גדולה של מיצוי ממה שמומלץ לשתות.
      פשוט תחכי יומיים לפני שתעשי את הכמות הבאה, ואז – תעשי אותה עם חצי מכמות העלים על אותה כמות מים רותחים.
      הכי טוב לשתות את המיצוי כבר כעבור 4-10 שעות באותו יום, כי ביום השני הוא עלול להתחיל להתעפש.
      בהצלחה!

  6. לינוי כהן הגיב:

    אני ממש אשמח אם תעזרי לי להיכנס למצגת, אני חייבת את העזרה שלך הבנתי שזה ממש עזר לך, ואני אשמח גם לנסות

  7. basmatez הגיב:

    תכתבי לי מייל ל-basmat@even-zohar.com ואשלח לך את המצגת. אולי יעבוד יותר טוב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s