ניהול חשבונות הבית

מתוך הנושא הרחב הזה אני רוצה להתרכז כאן רק בכמה טיפים ועקרונות:

1. אם אנחנו מאותגרים בתשלום חשבונות בזמן – כדאי לעשות הכל בהוראות קבע. הוראות קבע בכרטיס האשראי זולות יותר בד"כ, כי הבנק גובה תשלום על שורה אחת של כרטיס האשראי, בעוד שעל הוראות קבע הוא גובה עמלה גבוהה יותר, על כל הוראת קבע בנפרד.

2. אם אנחנו לא מאותגרים בתשלום חשבונות בזמן, או שמגיעים גם חשבונות שאין לגביהם הוראות קבע (כגון: אגרת הרישוי של הרכב) – הטריק הוא לשלם את החשבון ברגע שהוא מגיע.

3. כל ענייני הכספים שנכנסים הביתה דרך ניירת (מכתבים, דו"חות, קבלות) יש לשים במעטפת החשבונות לטיפול שוטף.

4. כל ענייני הכספים שנכנסים הביתה דרך הדוא"ל – יש לתייק ברגע שהגיעו (אצלי במחשב יש תיקייה "בית" שבתוכה תיקייה "ניהול" שבתוכה תיקייה לכל סוג של חשבונות שמגיע במחשב, ובתוך התיקייה – למשל של חשבונות הטלפון – החשבונות מתוייקים לפי שנה. כך אפשר למחוק את כל שנת 2011 בלחיצת כפתור אחת ברגע שהגענו לדצמבר 2012).

מה עושים עם מה ששמנו במעטפת החשבונות?

יש שתי אפשרויות חלופיות:
1. מטפלים בו כל שבוע ביום קבוע (למשל, פלייליידי מטפלת בחשבונות כל שבוע ביום רביעי, שהוא יום הניירת שלה).
2. מטפלים בו באופן שוטף (למשל, אני לוקחת איתי את מעטפת החשבונות לכל מקום שאני צריכה להמתין בו, ומנצלת אפילו חמש דקות לבדיקה של הקבלות מול הדף של הויזה וכדומה).

המטרות של ניהול החשבונות שלנו:
1. להיות עם יד על הדופק לגבי ההכנסות שלנו, כדי שההוצאות יהיו תמיד פחות מההכנסות.
2. לדאוג לשים כסף בצד ליום סגריר או להגשמת חלום (טיול לחו"ל, לימודים של הילדים, רכישת רכב חדש וכן הלאה).

אנחנו רוצים לדעת כמה עומד לרשותנו, ולשלוט על ההוצאות שלנו. לשם כך עלינו לדעת על מה הולך הכסף שלנו, וכמה הולך לכל סעיף, ואיך זה ביחס לכמות הכסף שנכנס לחשבון שלנו מדי חודש.

כשיש לנו ערפל במוח לגבי ההוצאות, לעתים קרובות מדי המשמעות תהיה שכספים יתבזבזו לנו על הוצאות מיותרות ולא יהיה לנו לדברים שבאמת חשובים לנו.

ד"ר בשמת אבן-זהר