סובלת מנשירת שיער?

זה לא טקסט שיווקי. אני לא מוכרת שום דבר!
לא תרופת פלא ולא תכשיר לשיער, לא קורס ולא טיפולים.
רק באתי לספר לך ולשתף אותך בהצלחה שלי, ולגלות לך בחינם את הסוד – שגם הוא בחינם!

כבר הרבה שנים אני מוטרדת מהשיער שלי. נשירת השיער שאחרי כל לידה, הידלדלות השיער במשך השנים עם כל ההריונות והגיל… כל אלה פגעו בעטרת ראשי. לא זו בלבד שאני רואה בבירור כמה שיער איבדתי, אלא שכל פעם שהסתרקתי יכולתי לראות הרבה מאוד שיערות על המסרק.

נכון שקראתי כל מה שיכולתי למצוא על אובדן שיער, ובטח גם את קראת על כלל האצבע שלפיו, טבעי שתהיה נשירה של עד 30 שערות ביום. לא ממש הלכתי וספרתי שערה-שערה, אבל מה שהיה על המסרק בהחלט התאים לגבול ה-30 שערות ארוכות ביום.
ועדיין, איזה דיכאון 😦

ההצלה הראשונה לשיער שלי התחילה כאשר הפסקתי לאסוף אותו לקוקו צמוד והפסקתי כמעט להסתרק בעקבות המלצתה של חברתי עדי יותם, שכעיתונאית, בלוגרית, תומכת-לידה ויועצת הנקה מתמצאת "בשטח" וגילתה את הספרות הטבעית (ספריות טבעיות, כמו תומר רשף, או הספרית שלי מאיה ולסקז, מסבירות איך לתחזק את השיער כדי לשמור עליו ולא להרוס אותו).

מצב השיער שלי הפסיק להידרדר, והוא נראה יפה ומבריק, ללא קצוות שרופים.
ועדיין, נשרו הרבה שערות כל יום )-:

פעם למדתי בקורס קצר אצל חברתי עינבל ויסמן, המוכרת לרבים כ"תופרת החלומות" אבל היא גם מדריכת טיולים ומומחית לצמחי מרפא. עינבל לימדה אז על "דרך האשה החכמה" של המומחית לצמחים סוזן וויד, שמזכירה לכולנו שאנחנו יכולות לטפל בעצמנו באופן פשוט וטבעי, בחינם, בעזרת צמחים שגדלים סביבנו בסביבה שלנו.

מסיבות שאינן קשורות כלל לשיער, החלטתי לפני זמן מה שאני רוצה להתחיל לצרוך מיצויי צמחים שסוזן וויד ממליצה עליהם. והחלטתי להתחיל בסירפד, כי אני תל-אביבית וסירפדים צומחים אצלי מתחת לבית.

כבר מזמן למדתי מהמומחה לתזונה ולסיורי ליקוט ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק ומהמדריך לסיורי טבע לילדים ולמשפחות זאב בין (054-6747509) איך לקטוף סרפדים בידיים חשופות בלי להיצרב, אבל אני מודה שהמומחה הגדול בתורה זו הוא בן ה-11 שלי, בעוד שאני עושה קיצורי דרך ומשתמשת בכפפות ובמזמרה 🙂

במצגת הסרפדים שהכנתי אני מסבירה איך לזהות סרפדים, איך לקטוף אותם ואיך להכין מהם מיצוי.

במצגת אפשר לראות אותי בכפפות חד פעמיות, גוזמת סרפדים במזמרה קטנה.

מוכרחים כפפות חד פעמיות?
לא, מה פתאום. במקרה לגמרי קניתי לראשונה בחיים… ואני גם משתמשת בזוג שלי באופן רב-פעמי.
אפשר להשתמש בכפפות רגילות של שטיפת כלים או אפילו בשתי שקיות ניילון שנמחזר מקניית ירקות בסופר.

מוכרחים מזמרה?
לא, מה פתאום. במקרה יש לי כדי לגזום את ענפי העץ שמול חלוני, כל פעם שהם כבר מפריעים לחבלי הכביסה שלי. אפשר להשתמש במספריים רגילים לגמרי, אם עדיין לא למדתם מאורי או מזאב איך לקטוף ללא כל ציוד.
אני גוזמת כדי שלא ייעקרו לי סרפדים בטעות. הייתי רוצה שבשנה הבאה יגדלו פה עוד יותר. לכן אני גוזמת חלק מהצמח ומשאירה את רובו, כדי שיתחדש בחורף הבא.

במצגת שלי כתוב שהסרפד עוזר ל"חיזוק שורשי השיער" ול"מניעת נשירה".
זה מה שמצאתי בכל טקסט שפירט את התועלת שבסרפד.
כמו כולנו, קראתי, יחד עם שאר סגולות הסרפד, ואמרתי "נו, או שכן או שלא, מה שבטוח – אולי"….
במלים אחרות – הייתי ספקנית.

לפי דיווחים של אנשים על השפעת המיצוי, אפשר להרגיש בתוצאות משמעותיות רק אחרי כשלושה חודשים.

עכשיו אני שותה כבר יותר מחודשיים 3-4 ליטר בשבוע של מיצוי סרפדים. וכבר יותר משבועיים אין לי שום ספק:
לא נדמה לי!
כל פעם שאני מסתרקת, אין שיערות על המסרק שלי!
ממצב שבו בכל סירוק ניקיתי ממנו המון שיערות – אני במצב שבו נושרת שערה בודדה פעם בכמה ימים.

איך אני עושה את זה?

פעם ביומיים-שלושה אני יורדת למטה עם הקערה, הכפפות והמזמרה שלי, קוטפת מלוא הקערה סירפדים יפים בחינם, וכעבור חמש דקות חוזרת הביתה וממלאת את הקערה שלי במים.
לאחר השרייה קצרה, אני שוטפת כל ענף וענף ומכניסה לצנצנת או לקנקן תה.
מנקזת את שארית המים, מוזגת ליטר מים שהרתחתי לתוך הצנצנת, סוגרת היטב ומשאירה לארבע שעות (אם קטפתי בשעה מוקדמת) או ללילה שלם.
בתום ההשרייה, אני מוזגת מהצנצנת לספל דרך מסננת קטנה, ושותה.
(הוראות מפורטות – במצגת שלי)
(מדגישה: המינון המומלץ חשוב. אין לשתות מיצוי סרפדים יום-יום, אלא לכל היותר יום-כן-יום-לא. אין לעבור על המינון המומלץ של 30 גרם עלים מיובשים על ליטר מים רותחים, או 70 גרם גבעולים, עלים וזרעים טריים על ליטר מים רותחים)

האם זה טעים?
לדעתי, לא 🙂   יש לזה מעין טעם וריח של מיץ עלי תרד…
אבל זה לא נורא בכלל.

האם זה שווה?
לדעתי, כן!

אני משתפת אותך בידע רב ערך, שבדקתי וניסיתי,
ונותנת לך דרך שתביא לך תוצאות בחינם ובקלות.
הסרפדים צומחים סביבנו, הם זמינים לנו בחינם.
כל אחד ואחת יכולים לקטוף ולשים במרק או בתה – לא חייבים לעשות מיצוי אם זה מרגיש לך מסובך.

המיצוי מספק כמות גדולה של חליטה מכמות גדולה של סרפדים, ולכן זו מנה מרוכזת של ויטמינים ומינרלים שמבטיחה השפעה. אין לי ספק שאילו הייתי עושה מיצוי פעם בחודש, או מכניסה פה ושם גבעול סרפד בודד למרק, לא הייתי מקבלת תוצאות כל כך יפות ומובהקות.

אבל אני מלמדת בסדנאות שלי – להתחיל בקטן, להתקדם ב"צעדים של תינוק", לאט לאט ובהדרגה עד שנגיע למטרתנו.

ולכן, זה בסדר רק לרדת ולחפש סרפדים בשכונה. בחורף הבא אולי תקטפי.
זה בסדר לקטוף רק אחד ולשים במרק. זו כבר התקדמות.
זה בסדר, אפילו מצויין, פשוט לקנות עלי סרפד מיובשים בחנות הטבע. בשקית של 100 גרם יש כמות שמספיקה ל-5 מיצויים, וזה באמת לא יקר בכלל. להיפך, סוזן וויד טוענת שמיצוי מעלי סרפד מיובשים עדיף בהרבה.

זה בסדר גמור לעשות רק צעד קטן אחד.

אני רק נותנת לך ידע בחינם, ותקווה בחינם: זה באמת עוזר לשיער. אלה לא סתם סיפורים.

הנה שוב הקישור הישיר למצגת שלי:
נא להקליק כאן כדי להגיע למצגת

 

 

יש לך שאלות על מה שסיפרתי? אפשר לכתוב לי פה למטה בתגובות – אני מבטיחה לענות!

↓   ↓   ↓

באהבה,

מבשמת אבן-זהר

 

86 תגובות על סובלת מנשירת שיער?

  1. עידית שני-אדום הגיב:

    בשמת, מסתבר שתמצית סרפד עוזרת גם לאיזון הפרשת אסטרוגן שבגילנו עשויה להיות בעייתית (יותר מדי אסטרוגן שלא מאוזן ע"י פרוגסטרון תורם לסרטן שד וצמיחה לא מבוקרת של רירית הרחם)!

  2. מירב בגין הגיב:

    שכנעת אותי..
    לקנות בחנות טבע אפילו אני יכולה 🙂

    מקווה שאספיק להגיע לחנות טבע כבר מחר
    תודה

  3. basmatez הגיב:

    עידית, את צודקת. תודה רבה על התוספת!
    מירב, כל הכבוד – אני הזמנתי משלוח של עלי סרפד מיובשים כי לא היה במקומות הקבועים שלי. תארי לעצמך שרוקנתי להם את כל החנות עם משלוח של למעלה מקילו עלי סרפד מיובשים 🙂 ובקרוב אקנה משקל מטבח דיגיטלי קטן בשביל לשקול בעצמי 20 גרם כל פעם 🙂

  4. ג'יס בכיס הגיב:

    בשמת, תודה, את ענקית!

    מוסיפה שתי הערות מאתר ראן צמחים לגבי התוויות נגד ולגבי הריון והנקה:
    1. מומלץ ליטול הצמח בהפרש של שעתיים לפחות מנטילת תוספי ברזל; השימוש בצמח אסור ללוקים בבצקות הנגרמות בשל אי ספיקת לב או כליות

    2. הריון: הצמח מתאים לשימוש במהלך תקופה זו. אין לחרוג מהמינונים הרפואיים במהלך תקופה זו: בחליטה כמו שתארת המינון הוא 5-2 גרם שלוש פעמים ביום. השימוש בשורש הצמח אסור במהלך תקופה זו.
    הנקה: שימוש בעלים או בשורש הצמח אפשרי במהלך תקופה זו.

  5. מעולה ביותר! תודה רבה!
    ידעתי על סרפדים שהם מלאים בברזל, וכמו כל העלים הירוקים יש להם שפע של דברים טובים אחרים.
    אני מאד אוהבת להכניס סרפדים לתוך שייק ירוק – הם מוסיפים טעם חמצמץ נעים, והייתי עושה את זה כשהם צמחו ממש על סף הדלת שלי (לא עוד לצערי).
    אבל הידע המאד מפורט הזה חדש לי. כמי שסובלת כבר שנים מנשירה מסיבית, אני הולכת לבחון את הענין הלכה למעשה בחודשיים הקרובים.

  6. צילי הגיב:

    בשמת, רשימה מעולה. וקראתי אותה בהנאה רבה למרות שלי יש בעיה הפוכה (יותר מדי שיער) ואין לי שום כוונה לשתות את זה 🙂
    סימן שכתבת מעולה ושזה נוגע.
    זה עושה חשק למיצויים ומזיז בכיוון של טיפול טבעי ופשוט. בדיוק מה שאני אוהבת. תודה.

  7. noga הגיב:

    אז מה בדיוק אפשר לקנות ? תה סרפד, או לבקש משהו אחר??
    ותודה !!

  8. שני הגיב:

    עשית לי חשק למיצוי סרפדים אפילו שאין בעיית נשירה. בהריון של גאיה הייתי מכינה שייק סרפדים (וגדילנים) ענק מהגינה כל בוקר. יאמי.

  9. basmatez הגיב:

    לפי הסדר:
    תודה ג'יס בכיס! אני מניחה שהסיבה לנטילת ברזל ברווח זמן מהסרפד היא מפני שגם הסרפד עשיר בברזל, ויש גבול לכמות הברזל שהגוף יכול לספוג בבת אחת. לכן עדיף לצרוך אותם במרחק זמן כדי שהברזל ייספג היטב מכל אחד מהם.
    לגבי חליטה: אפשר לשתות חליטות סרפד אבל אני המלצתי על מיצוי (פירוט במצגת). מינון המיצוי הוא 20 גרם עלי סרפד יבשים על ליטר מים רותחים, ויש להשרות לפחות 4 שעות. חליטה היא כמו תה – הכמות קטנה ואין צורך בהמתנה.
    טליה, אשמח לשמוע עידכונים בעקבות נסיונך 🙂
    צילי, חחח מעולם לא שמעתי על "יותר מדי שיער". איזה כיף לך, אל תשתי סרפדים 🙂

  10. basmatez הגיב:

    נגה, טוב ששאלת: "תה סרפד" הוא בדרך כלל מוצר מסחרי מאוד דל. אם רוצים לקנות, המוצר שמדובר בו הוא פשוט עלי סרפד מיובשים, שנמכרים בחנויות טבע מסוימות. לא "תה" אלא סתם עלים מיובשים. הנה כאן אפשר לראות איך הם נראים מיובשים.

  11. מיכל בז הגיב:

    יו בשמת, יש מצב שתרמזי לי איפה מצאת סרפדים? אני חושבת שאנחנו שכנות, אני גרה בנווה אביבים.

  12. basmatez הגיב:

    שלום שכנה! צלצלי אלי וניפגש לציד סרפדים 🙂 הטלפון שלי רשום כאן בדף 🙂

    • רנה ברוך הגיב:

      ציינת שהמיצוי עוזר לחיזוק שורשי השיער או למניעת נשירות. שאלתי היא האם יש דיווחים על צמיחת שיער חדשה ? הנשירה אצלי היא מידי שנה באותה תקופה בין יולי לנובמבר ולצערי אין צמיחה מחודשת.( ואני בשנות השישים לחיי) תודה על תגובתך.

      • basmatez הגיב:

        כיוון שזה לא המקצוע שלי, אלא רק מידע שפרסמתי ברשת, לא מגיעים אלי דיווחים שיטתיים ברמה שאפשר להסיק מהם משהו. עם זאת, מצב של נשירה עונתית נשמע כמו משהו שכדאי להתייעץ לגביו באופן אישי. מיצוי סרפדים בוודאי לא יזיק אבל בכלל לא בטוח שיועיל במקרה כזה.

  13. שירן הגיב:

    היי בשמת, אם אני רוצה להתחיל מחליטות מעלים מיובשים (ולא ממיצוי), האם יש הגבלה על הכמות גם כן?
    תודה רבה!

    • basmatez הגיב:

      הי שירן, חליטה היא משהו קל יותר, קצת עלים, קצת מים. כמו תה. אז הייתי מנחשת שזה הרבה יותר קל מליטר של מיצוי. אבל לי אין תשובה מוסמכת על זה, זה לא המקצוע שלי 🙂

  14. רותם (נפגשנו באגם...) הגיב:

    סרפד הוא צמח פלאי! הוא טוב לה-מון דברים שונים חוץ משיער.
    כל פעם ששתיתי מיצויים של סרפד או תמצית אלכוהולית, לא משנה מאיזה סיבה עשיתי את זה (לרוב לצורך התחזקות חיסונית) – גיליתי שהוא פשוט עושה טוב לכוחות ההתמודדות הכלליים, לתחושה, לשמחת החיים (בחיי)
    אמא שלי לקחה מאיתנו צנצנת קטנה מקציר הסרפד השנתי שלנו, וממש כמה ימים אחר כך התקשרה שהיא רוצה עוד… ואני אפילו לא יודעת לאיזה מטרה האיש נתן לה אותו, אבל מהתגובה הדחופה שלה הבנתי שגם היא מרגישה כמה זה מיטיב (ולה באמת יש נשירת שיער)
    סליחה על ההשתפכות… זה כזה דבר מלהיב!
    הולכת להכין מיצוי ותודה על התזכורת!

  15. רותם (נפגשנו באגם...) הגיב:

    אה,ונזכרתי בעוד משהו:
    גם סבתא ג'מילה, ההרבליסטית הדרוזית האגדית, אמרה שעדיף סרפד יבש על טרי (אך לא הסבירה)

  16. basmatez הגיב:

    איזה יופי, רותם! סוזן וויד מסבירה שיש צמחים שעדיפים במצב המיובש, כי אז היעילות גבוהה יותר בהפקת רכיבים תזונתיים חשובים. הסרפד הוא אחד מהם. היא מעדיפה חד משמעית להשתמש בסרפדים מיובשים על פני טריים. אני שוקלת ברצינות ללקט בקרוב כמות אדירה של סרפדים ולנסות לייבש אותם בשיטת הציפית:
    בשיטה זו, אחרי ששוטפים את הצמחים משאירים אותם להתייבש באוויר הצח על מגבת, ואז מעבירים לייבוש בציפית. הבד "נושם" וכך הצמחים לא מתעפשים עד לייבוש המלא, הם מוגנים מאבק ומלכלוך, וכאשר הם הופכים לפיסות יבשות קטנטנות, הם לא מתפזרים. אצלי אפשר גם לשים את הציפית על אדן החלון, לייבוש בשמש בתוך הציפית.

  17. רותם (נפגשנו באגם...) הגיב:

    אני גם רוצה. כבר קטפנו ארגזים… חלק מתייבשים ברגעים אלה ממש
    אבל צריך כמה קילוגרמים יבשים בשביל כל השנה! אין לי מושג איפה לשמור כ"כ הרבה גם אם נצליח לקטוף.
    (דרך אגב, סירפד הוא חד שנתי. לא מתחדש מהשורש אלא רק מזרעים. למיטב ידיעתי.)

  18. basmatez הגיב:

    כן, את צודקת 🙂 אכן צריך קילוגרמים.
    ואכן הסירפד מתחדש מזרעים – לכן אני משאירה בערך חצי סירפד עם זרעים. חוץ מזה גם גזמתי כמה סירפדים עתירי זרעים שלא התאימו לי, ושמתי אותם על ערוגת הספירלה שהשכנה ואני בנינו לפני כמה שנים לצד הבניין, כדי שגם שם יצמחו סירפדים.

  19. מלי הלוי הגיב:

    מעניין מאד, הנשירה שלי מסיבית, מתחילה לנסות את מיצוי הסרפד. רק שאלה: אם אני לוקחת כדור נגד כולסטרול, האם לחכות זמן מה משתיית הסרפד עד ללקיחת הכדור? תודה על תשובתך

    • basmatez הגיב:

      שלום מלי. נראה לי שזו שאלה לרופא/ה, כי מדובר כאן בעניין רפואי. בעיקרון, כדאי לוודא שהרופא/ה יודע/ת שמדובר בצמח בר למאכל, עשיר במיוחד בברזל ובמינרלים אחרים. אם יש או אין סתירה בין התרופה לבין תוסף ברזל, אז סביר שזה דומה.

  20. נועה הגיב:

    בשמת, קודם כל תודה רבה על המידע, אנסה זאת. רציתי לשאול לגבי הסגירה ההרמטית של המיצוי: עד כמה היא צריכה להיות הרמטית? סיר עם מכסה לא טוב? שנית, האם 3 ליטר סירפדים בשבוע לא יכולים לגרום נזק לגוף? והאם המיצוי מתאים גם לילדים?
    תודה נועה

    • basmatez הגיב:

      שלום נועה! תודה על תגובתך. ראשית לגבי הסגירה: זו באמת שאלה, כמה צריך להיות סגור. הבנתי מדבריה של סוזן וויד שהסגירה חשובה כדי שיתאפשר מיצוי יותר איכותי, ולכן כשבהתחלה השתמשתי בכלי לא סגור הרמטית, קנקן תה, עטפתי אותו היטב במגבת. אני מציעה לצפות בקישורים שנתתי לקטעים שלה ולחפש עוד חומר שלה, לראות מה היא מרחיבה בנושא.
      שנית לגבי 3 ליטר בשבוע: לפי מה שקראתי, המקסימום הוא 4 ליטר בשבוע ובעיקר – לא כל יום. לפחות יום כן, יום לא. לדעתי העיקרון שסוזן וויד מנסה להדגיש הוא, שזה לא מקרה של "כמה שיותר, יותר טוב" אלא מקרה של "יופי של צמח, מומלץ כמה פעמים בשבוע, לא להגזים". לא ראיתי מקום שבו היא מדברת ספציפית על ילדים אבל כבר בסרט ההדרכה הקצר שלה היא מכינה את המיצוי עם הנכדה הפעוטה שלה ומבטיחה לה שתיכף תמזוג גם לה כוס. ברור מהתקשורת ביניהן שהנכדה מאוד אוהבת לשתות מיצוי סרפדים. אבל לא נאמר דבר על המינון. בכל מקרה, זה בסך הכל אוכל, צריך לראות את זה בפרופורציה. גם אם היית שמה עלי תרד או עלי סלרי בצנצנת, מוזגת עליהם ליטר מים רותחים ומשרה בצנצנת סגורה לכל הלילה – כמה היית נותנת לילד לשתות מכמות כזאת למחרת היום? מה דעתך?

  21. ליאת הגיב:

    הי בשמת,
    בעקבות הפניה של מיכל ב"א, באתי ושמחתי על התגלית.
    הארות ותוספות:
    א. סרפד אפשר לקטוף ללא כפפות. ניגשים לתחתית הצמח, ומשם קוטפים. השערות הצורבות נמצאות בעיקר על החלק העליון של העלה, ולא בתחתית הגבעול.
    לאחר כ-4 שניות שמהרגע שהצמח נקטף, הקוצים הקטנים כבר לא צורבים וניתן לגעת ישירות.
    כאן יש סרטון שמראה איך לקטוף. המדגים קוטף עם השורש. לא יודעת מה הסיבה מבחינתו. בנוסף להצעות בישול, הוא גם אוכל את העלים כמו שהם.
    ב. יש לך מושג מה המינון המומלץ של סרפד טרי / יבש, כשמשתמשים בו לא במיצוי ולא בחליטה אלא בסלט או בבישול?

    תודה 🙂

    • basmatez הגיב:

      הי ליאת!
      א. לגבי קטיפת סרפד ללא כפפות: כן, ציינתי שאורי וזאב מלמדים את זה, ושהבן שלי מומחה בזה. גם אני למדתי, אבל עובדה שעדיין אני נצרבת מדי פעם. זו הסיבה שהתחלתי לקטוף בכפפות את הכמות הגדולה שאני קוטפת. עם זאת, בבית אני לא משתמשת בכפפות כשאני משרה ושוטפת את הסרפדים ומעבירה אותם לצנצנת. אני באמת נצרבת מדי פעם, כך שזה לא נכון שכעבור 4 שניות מהקטיף הקוצים כבר לא צורבים. לפעמים אני נצרבת כמה שעות מהקטיף. אם במקרה החזקתי את הגבעול לא בזוית הכי מדוייקת מלמטה. עם זאת, כיוון שקראתי שבריא להיצרב מסרפד, במיוחד לאנשים שסובלים מאלרגיות כלשהן (אני, אני) אז אני לא מוטרדת מזה.
      גם הבן שלי אוכל את העלים כמו שהם, לרוב עושה כריך מגולגל מסרפד עם עלי חוביזה.
      ב. המינון המומלץ בסלט או בבישול? אין, למעשה. כי אז מדובר בכמויות הרבה יותר קטנות, ובשילוב עם עוד ירקות/צמחים/מרכיבים. זה לא כל כך מרוכז, אני מניחה שלא אדם אחד אוכל את כל הסלט/המרק עם כל הסרפדים שבפנים, ואני גם מניחה שלא אוכלים סלט כזה עם כמות אדירה של סרפדים כל יום, כל יום.

  22. ליאת הגיב:

    עד שכבר גיליתי – כמעט ולא נשארו אצלנו סרפדים.
    הבנים נשלחו להביא וחזרו עם גבעול אחד בלבד.
    נחלט ונשתה רק על ידי למרות שחשבתי שיהיה מתאים יותר במיוחד עבור הצעיר.
    וכך, בצער מה, ארכוש עלים מיובשים ואחלוט אותם, ובחורף הבא, שיבוא עלינו במהרה ולטובה, אוסיף למרק הירקות גם סרפדים.
    מתכננת גם עדשים עם סרפדים, כמו שפעם נהגתי להכין עדשים עם תרד. מקוה שיצא מוצלח..

  23. basmatez הגיב:

    אשמח לשמוע איך יצא. וגם אני כבר מחכה לחורף הבא כדי להתנפל על סרפדים טריים. לא יודעת למה, אני מרגישה שהעלים המיובשים אינם "אותו דבר". מצד שני, בקרוב אבדוק את הסרפדים שאני בעצמי ייבשתי ונראה 🙂

  24. יעל הגיב:

    אין צורך לעבוד קשה!
    אפשר לקנות מיצוי של סרפד באלכוהול
    ואז לוקחים כמה טיפות ביום ובזה נגמר העניין.
    וזה עושה את העבודה
    כדאי להתייעץ לגבי המינון עם נטורופט.
    תודה רבה לכותבת המאמר!!
    בברכה

    • basmatez הגיב:

      תודה על הטיפ יעל! מיצוי באלכוהול כבר אינו בגדר מזון תמים, אלא תכשיר שדורש ייעוץ תרופתי ממומחה, כפי שאכן ציינת. לעומת זאת, הכנת מיצוי ביתי מסרפדים ומים, כמו הכנת קציצות מעלי חוביזה הצומחים גם הם בגינה, אינם בגדר עצה רפואית או תרופה.

  25. נטע הגיב:

    הי בשמת
    אני מתפתה לנסות. קניתי עלי סרפד מיובשים אבל אני קצת חוששת מטעם המיצוי. כמה שאלות:
    1.מיצוי של 1 ליטר – על פני פרק זמן של כמה ימים את שותה אותו?
    2. האם ניתן להוסיף בשלב המיצוי סוכר ונענע ? אני מניחה שאת לא ממתיקה אבל כמו שאמרתי אני קצת חוששת מהטעם.

    • basmatez הגיב:

      הי נטע,
      הטעם די מגעיל 🙂
      ליטר של מיצוי – חייבים לשתות תוך מקסימום 48 שעות גם אם איכסנת במקרר. אם השריתי כל הלילה, אני שותה ביום המחרת. ואם השריתי בבוקר, אני שותה באותו יום אחרי ארבע שעות לפחות.
      הוספת סוכר לא מומלצת. כמו כן לא בטוח שמומלץ לערבב עם צמח מרפא אחר שיש לו השפעות, כמו נענע. אבל אפשר לערבב באופן עקרוני עם משהו אחר ואומרים שזה פחות מגעיל קר ועם קוביות קרח 🙂 אני יכולה להגיד שמתרגלים לטעם.

  26. תום הגיב:

    שלום! תודה רבה על האינפורמציה אני כבר מתה לנסות! לפני זה יש לי כמה שאלות- כמה כוסות מומלץ לשתות ביום? מה הדרך הטובה ביותר להכין לבד סירפדים מיובשים? תודה רבה ויום קסום

    • basmatez הגיב:

      שלום תום, תודה על שאלותייך! ההמלצה היא לעשות ליטר של מיצוי ולשתות את כולו תוך יום יומיים (מקסימום 48 שעות, כי אחרת הוא מתעפש). ליטר = כחמש כוסות (תלוי בגודל הכוס). הדרך הטובה ביותר לייבש סירפדים – האמת שאני לא מומחית בזה 🙂 אבל חשוב לזכור שעלי סירפד מיובשים פשוט מתפוררים. אני הכנסתי את גבעולי הסירפדים שקטפתי לייבוש לתוך ציפית ישנה ונקייה. ממליצה לגזום אותם, למשל במספריים, לחתיכות קטנות יותר לפני הייבוש, כי אחרי הייבוש היה לי קשה להכניס לצנצנות את הגבעולים הארוכים. את הציפית שמתי על אדן החלון במשך יותר משבוע וכל פעם הפכתי, כדי שהשמש תייבש את הגבעולים ולא תצטבר בפנים לחות. מכמות מאוד גדולה זה מתייבש לכמות ממש קטנה. שמים בציפית כי היא מבד שנושם. אם תשימי בניילון, הכל יעלה עובש ויתקלקל תוך כמה ימים. בהצלחה!

  27. עינת הגיב:

    היי, האם אפשר פשוט לקנות עלי סרפד מיובשים, לשים כפית בכוס תה ולחלוט במים רותחים 10-15 דקות?
    פשוט אין לי לא חשק ולא זמן לכל ההתעסקות הזאת שתיארת.
    תודה.

    • basmatez הגיב:

      שלום עינת, אין שום צורך או חובה להתעסק עם עלי סרפד, משום בחינה. אני בסך הכל נתתי מידע חינם באינטרנט, רק למי שרוצה ליישם. כפית עלים ששמים בכוס תה וחולטים במים רותחים דקות אחדות, נקראת פשוט "חליטה". אם את שואלת, אם גם חליטת סרפד תעזור לנשירת שיער (להבדיל ממיצוי, שמכינים מ-30 גרם ומליטר מים ומשרים לפחות 4 שעות) – התשובה היא לא. ההשפעה של המיצוי על נשירת השיער היא פונקציה של מינון. זה משפיע רק מכמות מסויימת ומעלה.

  28. שירלי הגיב:

    בשמת שלום, מזה חודשיים אמא שלי שותה מיצוי סרפד והיא מרגישה שיש שיפור משמעותי בנשירת השיער (לפעמים בכל זאת המסרק מלא.. אבל לרוב אין נשירה וזה כבר שיפור)
    היא רוצה לדעת למשך כמה זמן ניתן לצרוך סרפד בכמויות כאלה גדולות והאם אין לכך השלכות לא רצויות על הגוף, מצבורי ברזל גדולים מדי וכד׳.
    תודה רבה מראש!
    שירלי

    • basmatez הגיב:

      תודה על שאלתך, שירלי. לפי מה שהבנתי, כל זמן שמקפידים על המינונים – לא יותר מ-3-4 ליטר של מיצוי בשבוע, לא כל יום אלא יום כן יום לא, זה יכול להיות חלק קבוע בתזונה. גם במשך שנים. המינון הזה כשלעצמו, בטוח. כמות גדולה יותר, לא רצויה. ותמיד, במקביל: להיות קשובה לגוף. עם כל הכבוד להמלצות כלליות, כדאי תמיד להיות בתשומת לב אישית ולשים לב אם האינטואיציה אומרת לנו לקחת פסק זמן או לרדת לשני ליטר בשבוע וכדומה. גם מצב השיער והעור וגם בדיקות דם יכולים לתת אינדיקציה. והעיקר הבריאות 🙂

  29. רויטל הגיב:

    אח שלי שמומחה בצמחי מרפא שנים מזכיר לי את הסרפד כי מאז שאני זוכרת את עצמי השיער שלי נושר, ועכשיו סוף סוף קראתי מה עושים עם הסרפד חשבתי שכמו הרוזמרין חולטים ושופכים על הקרקפת. תודה!!!

  30. סימונה זיני הגיב:

    צמח הסרפד מעולה לירידה במשקל. ולמניעת מחלות מרובות. אני מזה שנתיים שותה מתה הסרפד קוטפת לעצמי ולחבריי. אממה גם שלדעתי טעים. מומלץ מאוד!!!😊😀

  31. גיורא סגל הגיב:

    כולם ממליצים לשתות, ואנחנו אוכלים!!!!
    מאז שמעתי על סגולות הסרפד, הפכה מלאכת העישוב בגינה, למורכבת מאוד. אני פשוט שומר על הסירפדים מכול משמר. אני קוטף ולא תולש, מקבץ זר עשיר, ובבית יוצק עליו מיים רותחים כדי להפטר מפלומת הקוצים. אחרי דקה או שתיים שופך את המיים, שוב שוטף קלות במיים צוננים, מקצץ ומוסיף לפשטידות, חביתות, אורז מבושל ומה לא!!!!

    • basmatez הגיב:

      מעולה! אפשר גם לעשות מזה לביבות ירק. אין כמו עשבי בר שנקטפו טריים מהגינה. מוסיפה להמלצות הסרפדים גם המלצה על חוביזות ועל כף האווז (:

  32. מורן ליברמן הגיב:

    תודה רבה על הידע שאת חולקת ועל המצגת המפורטת. בזכותך החלטתי לאמץ את הענין וקטפתי סרפדים מחצרי. לפחות משהו טוב יצא מהם… השרתי אותם במים ושטפתי סרפד סרפד. יצאו מלא חרקים. הכנסתי שוב למים והוצאתי ושוב יש עוד חרקים. עשיתי כך (הכנסתי לקערה עם מים והוצאתי אולי עשר פעמים). כל פעם יש חרק. אני שומרת כשרות, השאלה אם השטיפה החוזרת עד להסרת כל החרקים (הנראים לעין) אינה גורמת להוצאת הויטמינים, מינרלים וכו' שיש בסרפד? האם מותר להשרות את הסרפדים במי סבון ולשטוף?

    • basmatez הגיב:

      הי מורן,
      נראה לי שכדאי להשרות אותם יותר זמן במים, עם כף מלח גס. לכמה שעות. המלח גורם לחרקים לצאת. מים רגילים מהברז לא גורמים לאיבוד יותר מדי מינרלים. אני גם שמה משהו מעל הסרפדים שבקערה כדי שיישארו שקועים מתחת למים, כדי שהחרקים ייצאו. מה שכן – עדיף לא להשרות בסבון.

      • מורן ליברמן הגיב:

        תודה על התשובה המפורטת. שאלה נוספת- האם רצוי לא לשתות קרוב לארוחה חלבית כפי שנוהגים עם כדורי ברזל? ואם כן, כמה זמן כדאי להמתין?

  33. basmatez הגיב:

    כיוון שמדובר בליטר שלם, ששותים בדרך כלל לא בבת אחת אלא לאורך כל היום, אז אני מניחה שזה פחות קריטי. כמו כן, בסרפד יש מינרלים רבים מאוד, הברזל הוא רק אחד מהם. אם ספיגת הברזל חשובה לך במיוחד, אכן כדאי לשמור על מרחק של שעתיים לפחות מארוחה חלבית.

  34. אורלי הגיב:

    קניתי תה סרפד בשקיות. כמה עלי לצרוך להפסקת נשירה?

  35. יעל הגיב:

    שלום בשמת,
    האם מוכר לך השימוש בתמצית סרפד (מסרפדים שהורתחו) לצורך חפיפת השיער במקום שמפו?
    אני מתעניינת בתחליפים בריאים יותר…

  36. אפרת הגיב:

    הי,
    לפני כשבועיים וחצי התחלתי עם המיצוי וזה התחיל להשפיע.
    עדיין יש המון נשירה אבל פחות ממה שהיה קודם וגם הקרקפת פחות רגישה.
    מקווה שימשיך להשפיע עוד 🙂
    אז ראשית – תודה תודה תודה!

    מהיכרותי עם עצמי חשבתי שיהיה נכון לי יותר לשתות כל יום חצי ליטר ולא אחת ליומיים ליטר שלם.
    את חוזרת ומדגישה בתשובות כאו שחשוב המינון. האם בשיטה שלי זה בסדר או שחשוב לעשות את ההפסקה?
    כמו כן, אני משרה כל הלילה. כששותה בבוקר הטעם מגעיל אך נסבל. אם שותה בערב (אפילו שמסננת בבוקר) הטעם ממש מזעזע. הגיוני או שאני עושה משהו לא נכון?

    דרך אגב, אני שמה גם עלה גרניום לימוני. בכוס עצמה ולא בחליטה. טיפה עוזר לי עם הטעם…..

    • basmatez הגיב:

      הי אפרת!
      אני מאוד שמחה לשמוע שזה משפיע עלייך כל כך מהר.

      לגבי המינון: המומחית (לא אני אלא זו שאני מסתמכת עליה) אומרת בתוקף לא לשתות כל יום. צריך לעשות ימים של הפסקה שבהם לא שותים בכלל סרפד. אין שום בעיה להכין כל יומיים חצי ליטר עם חצי מכמות הסרפד ולשתות רק חצי ליטר ביום שאת מכינה, העיקר לא לשתות יום אחר יום ללא הפסקה.

      אם את משרה כל הלילה, אז עד הערב הבא זה כנראה מתעפש לך (24 שעות לא במקרר?). מציעה לך שתי אפשרויות: ראשית, להכין בבוקר ואחרי 4 שעות כבר לסנן ולשים במקרר, או להכין בלילה כהרגלך אך בבוקר לסנן – ואת מה שאת לא שותה מייד, לשים מייד במקרר. גם אז, תבדקי כמה שעות זה מחזיק מעמד.
      אפשר להוסיף כל דבר נוסף שעוזר עם הטעם, כל עוד הוא לא מזיק… עלה גרניום לימוני נשמע כמו רעיון טוב.
      בהצלחה!

  37. קורל הגיב:

    היי,השיער שלך התעבה?

  38. basmatez הגיב:

    הי קורל, את יכולה להסביר את השאלה שלך? וגם, את מי את שואלת (:

  39. דניאל הגיב:

    הי בשמת,
    שאלה.. אם אני שותה כבר סירפד שנשמר באלכוהול (עם עוד דברים צמחיים בתמצית) האם זה תקין שאשתה בנוסף גם כוס של חליטה מעלי סירפד מיובשים שרכשתי בבית מרקחת פעם ביום ? אגב, אני גם מוסיפה לקרקפת קצת מדי פעם לאחר החפיפה…

    • basmatez הגיב:

      הי דניאל,
      כוס של חליטה (עלי סרפד מיובשים בכמות של כפית, מוזגים מים רותחים, מחכים שיגיע לטמפרטורה נוחה לשתייה, שותים?) היא כמו כוס תה. לא מדובר במינון בעייתי. לעומת זאת, הרשימה שלי מדברת על מיצוי סרפדים, כלומר משרה מרוכז, 30 גרם עלי סרפד מיובשים על 1 ליטר מים. את הכמות המרוכזת הזאת מומלץ לשתות רק בהפסקות (לפחות יום כן יום לא). אם שותים את המיצוי, אני מניחה שעוד מיצוי סרפדים, הפעם באלכוהול, עלול להיות יותר מדי, אבל אני לא מומחית בנושא הזה.

  40. קרן הגיב:

    היי, גם אני באותה סירה….קניתי שקית עלים מיובשים בחנות טבע, כמה חליטה לשים לכוס? וכמה זמן לתת לזה לשהות במים הרותחים ועוד שאלונת…כמה כוסות ביום?

    • basmatez הגיב:

      הי קרן! תודה על שאלתך (: במצגת הסברתי על מיצוי סרפדים (שיקוי מרוכז עם סגולות מרפא) ואת שואלת על חליטה – בחליטה אין שום בעיה. שימי כמה שמתחשק לך (כפית?), תשאירי עד שנעים לשתות, כמו כל תה או קפה, שתי כמה כוסות ליום שאת רוצה. החליטה איננה משקה מרוכז אלא סתם "תה". תיהני (:

  41. basmatez הגיב:

    לא, לחליטה יש אותן סגולות, אבל בריכוז חלש בהרבה.
    תבדקי כמה גרם עלים מיובשים יש בשקית שקנית – עבור מיצוי, צריך לשים בצנצנת זכוכית 30 גרם עלים מיובשים ולמזוג עליהם 1 ליטר מים רותחים, לסגור ולהשאיר ל-4 עד 10 שעות. יש מצב שזה כל השקית…
    בשביל חליטה, את שמה לא 30 גרם אלא כפית (1-2 גרם?), לא ליטר שלם אלא כוס, ולא לעשר שעות אלא אולי עשר דקות.

  42. רוני הגיב:

    שלום בשמת
    תודה רבה על ההסבר המאוד מפורט וידידותי למשתמש. אני בהריון בשבוע 22 ואתמול הכנתי לראשונה את המיצוי, אכן לא מסובך. יש לי כמה שאלות בבקשה; (1) האם אפשר לשים פחות מליטר מים רותחים על אותה כמות עלים? כדי שלא אצטרך לשתות כלכך הרבה. (2) האם אפשר לשתות את המיצוי על פני כמה ימים או שהיעילות מוגברת אם שותים הכל באותו היום? (3) האם עליי לחשוש מהעובדה שהסרפד הינו חומר משתן? מאחר וגם כך אני רצה הרבה לשירותים.
    המון תודה מראש.
    רוני

    • basmatez הגיב:

      הי רוני,
      שאלה מעניינת (: אבל המומחית סוזן וויד הסבירה שמדובר בריכוזים, כמו שלמדנו בכימיה, אז לא הייתי שמה פחות מים.
      אפשר לשתות את המיצוי על פני יומיים. לא מעבר לזה, מפני שהוא מתקלקל וכבר צריך לזרוק אותו.
      לגבי הסרפד כחומר משתן – זה יכול להיות טוב (ולעזור למנוע דלקות שלפוחית וכדומה) ויכול להיות לא טוב (עומס גדול מדי על הכליות). ולכן, הכי חשוב לדעתי שתקשיבי לגוף שלך: תהיי קשובה להרגשה. תחלקי את הליטר על פני יומיים. ואף אחד לא אמר שאת חייבת לגמור לשתות הכל. עדיף לשפוך מאשר להרגיש לא טוב מעודף נוזלים.

    • נינה הגיב:

      שלום בשמת קראתי על. הסרפד שעוזר לנשירת שיער.אצלי כבר שנתיים בנשירה והשיער נעשה דליל מאוד וגם נעשה קרחת קטנה. הבנתי שאפשר לשתות מצוי מסרפד להרתיח ליטר מים להוסיף 30 גרם סרפד יבש להשאיר בכלי סגור כ4 שעות ולשתות.כמות ליטר לאורך היום לשתות ליטר יום כן יום לא.מקווה שהבנתי נכון.אם תוכלי לענות לי שאני עושה בסדר אודה לך מאוד.

  43. אורלי הגיב:

    שלום
    קטפתי עלי סרפד ורציתי לדעת מה עושים עם הזרעים הקטנים שיש על הגבעול לזרוק או להשתמש
    תודה

    • basmatez הגיב:

      הי אורלי, לבחירתך. אין בעיה שייכנסו למיצוי, אבל הכי כדאי לפזר אותם על האדמה כשאת קוטפת, כדי שגם בשנה הבאה יצמחו שם סירפדים. בשכונה שלי מסתבר שיותר מדי אנשים ליקטו סירפדים, הזרעים לא חזרו לאדמה, והסירפדים נעלמו ):

  44. מאיה הגיב:

    היי
    החלטתי לנסות בגלל מצב שיער מזעזע.
    אבל… זה ממש מגעיל לטעמי וגורם לי לבחילה.
    תהיתי אם יש לך עיצה שתאפשר לי להמשיך?
    קראתי שקיימות כמוסות סרפד, את יודעת אם זה יכול להחליף את החליטה למטרה זו?
    תודה

    • basmatez הגיב:

      הי מאיה,
      ראשית, אם זה ממש גורם לך בחילה, אני הייתי מנחשת מזה שהגוף שלך דוחה את עלי הסרפד האלה ואולי זה רמז דק שבכלל לא מתאים לך המיצוי הזה? או שהייתי מנסה עלים ממקור אחר (אולי זה הסרפד הספציפי) או שהייתי מחכה לפחות חצי שנה לנסות שוב.
      שנית, אפשר לערבב את מיצוי הסרפד (אחרי שסיננת את הנוזל בלבד, כן? בלי העלים) במשהו אחר – תה, מיץ כלשהו, משהו שייתן טעם אחר. יש כאלה שמוסיפים קרח וזה משפר להם את הטעם מאוד. כמובן לא הייתי מוסיפה משהו שיכול לקלקל את ההשפעה (למשל לא הייתי מערבבת עם קפה, קקאו או חלב).
      לגבי כמוסות סרפד – זה משהו אחר לגמרי, מוצר תעשייתי כלשהו, אין לי מושג מה יש שם, איזה חומר פעיל (לא הגיוני ששמו בכמוסה סתם עלים מיובשים כתושים לאבקה) ומה זה בדיוק עושה. לא קשור למיצוי של עלי סרפד ואני לא מתמצאת במוצרים האלה.
      דבר אחרון: ייתכן שאת מגיבה לא טוב לעלים היבשים, מי יודע מניין הם בעולם ובאילו תנאים הם נשמרו. חכי לחורף ואז תנסי צמחי סרפד שקטפת בטבע, לא מיובשים.

      • מאיה הגיב:

        תודה על התגובה
        שאלה נוספת, אני שותה את הכמות במהירות ( דבר ראשון בבוקר, בשתי לגימות בערך)
        יש עם זה בעיה? צריך לפצל?
        זה כאמור מגעיל בעיני ולכן ממהרת לסיים.
        אחרי שקראתי תגובות נוספות אני חושבת שאולי אעשה מיצוי עדין יותר ואשרה ל4 שעות ולא ללילה.

        את מכירה פתרונות אחרים ויעילים עבור השיער?

        ( אני לא אוהבת תה או מיצים בכלל, קרח מממ קר לי….
        ולגבי התעסקות עם טרי :/
        עצלנית….)
        ושוב תודות.

      • basmatez הגיב:

        הי מאיה, לא ראיתי שום הנחיות שחייבים לשתות לאט (:
        לא יהיה הבדל בטעם בין 4 שעות לבין לילה שלם. זה מגעיל בכל מקרה והטעם אותו טעם. זה לא ייצא "עדין יותר". חייבים כמה שעות, אחרת זה לא ממצה את כל החומרים מהסרפד. לכן גם לא כדאי לך "עדין יותר". כדאי גם למעוך את העלים בתוך המסננת ככה שכל הנוזלים ייצאו מהם.
        מה שלא ברור לי זה איך את מצליחה לשתות ליטר שלם בשתי לגימות (:
        אני שוב אומרת: ייתכן שאם זה דוחה אותך כל כך – זה סימן שהחומר הזה לא מתאים לך. מה כן מתאים אין לי מושג, אני לא מטפלת או אשת מקצוע בתחום השיער.

    • לינוי כהן הגיב:

      היי, אם יש לי עליי סרפד, אני מכינה אותם פשוט בתה ושותה? איך זה עובד? זה ישפע לי על בנשירת שיער? ה את ממליצה? כמה כוסות לשתות ביום על מנת שזה יעזור?

  45. כמעט בה הגיב:

    שלום שמי נינה וקראתי את הכתבה שלך על הסירפד, וגם עשיתי כ-3 חודשים יום כן יום לא. עזר מאוד לנשירת השיער .היתה לי נשירה מאוד חזקה עקב דיאטה ונשארתי עם קרחות .עשיתי הפסקה של הסירפד ועכשיו רוצה לחזור שוב. אני לוקחת גם מורינגה, אם את יודעת מה זה. מקווה שהשיער יצמח שוב. תודה על הכתבה. אם יש לך עוד עיצות לגבי השיער אשמח לקבל.

    • basmatez הגיב:

      שלום נינה!
      אני שמחה מאוד שהסרפדים עזרו לך. מקווה שיעזרו לך גם בהמשך, וגם המורינגה. אין לי עצות נוספות (: אבל נראה שמה שאת עושה עובד! בהצלחה רבה, בשמת.

  46. אמירה הגיב:

    שאלה
    במידה ואני שוטפת שיער עם מיצוי סרפד האם לאחר חפיפה או כשהשיער יבש
    לתשובתך אודה למייל הבא
    liyam2006@gmail.com
    אמירה

  47. חדוה בן שבת הגיב:

    היי תודה רבה לך על השיתוף !
    האם יש עדיפות לעלי סרפד טריים ?
    ותוכלי בבקשה לכתוב לי מה המינון המומלץ ביום ?
    תודה רבה לך

    • basmatez הגיב:

      הי חדוה, לא ברור אם יש עדיפות לעלים טריים על פני מיובשים. לי אין המומחיות לקבוע. בכל מקרה טריים יש אך ורק בחלק השני של החורף ובתחילת האביב פה בארץ כך שברוב העונות יש אך ורק מיובשים.
      לגבי המינון, כתבתי בצורה מדוייקת במדריך. יש גם הסברים ואזהרות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s